MERCAT DE LA BARCELONETA
MERCAT SERVEIS UBICACIÓ PARADES NOTICIES ALIMENT RECEPTES TRUCS DICCIONARI
 

EL MERCAT

Des del seu origen, el mercat de la Barceloneta ha tingut un caràcter eminentment mariner i pescador a causa del barri on es troba. Inicialment era un mercat a l’aire lliure situat a la plaça de Sant Miquel.
El nou mercat reformat de la Barceloneta està cridat a convertir-se en un potent referent comercial, arquitectònic i gastronòmic. El projecte, de l'arquitecte Josep Miàs, mà dreta del desaparegut Enric Miralles, ha preservat l'estructura original de l'edifici, que data de 1884 i és obra d'Antoni Rovira i Trias.
El mercat disposa de dos restaurants d'alt nivell i es basen en la cuina marinera i d'alta qualitat.
Un altre dels factors diferenciadors d'aquest mercat és que és el primer de Barcelona que de manera estructural integra plaques solars fotovoltaiques, que produeixen 30 quilovats per hora, una energia que cobreix el 40% del consum energètic total del mercat. En el capítol de responsabilitat social, el mercat té en funcionament el Pla de Separació de Residus i Reciclatge, pel qual va rebre un premi de la Generalitat de Catalunya.
Arquitectònicament, el mercat també crida l'atenció perquè s'ha restaurat l'estructura metàl·lica del vell ferro forjat original de l'època i s'han incorporat elements moderns i funcionals. Amb 2.670 metres quadrats, el mercat compte amb nous serveis i infraestructures: un aparcament, transport a domicili, nou clavegueram, enllumenat i un autoservei Caprabo que permetrà realitzar la compra en un sol acte. A més, s'ha construït un altell que actuarà de saló d'actes per a tot tipus d'esdeveniments.
El nou mercat compte amb ascensors, climatització i dues plantes soterrades que acullen el moll de descàrrega.
Cal destacar la llarga tradició del mercat en el barri i la història de la Barceloneta, un barri que va sorgir amb l'arribada dels veïns del barri de la Ribera que després de 1714 van ser expulsats de les seves cases i es van integrar en aquest nou barri.
MERCAT DE LA BARCELONETA
Plaça de Font 1-2
08003 Barcelona
Atenció al Client T. 932 21 64 71
MERCAT
Mercat

Serveis
Ubicació
Parades
GASTRONOMIA
Aliments

Receptes
Trucs
Paraules
HORARIS
De dilluns a dijous de 7:00 a 14:00 h
Divendres de 7:00 a 20:00 h
Dissabtes: 7:00 a 15:00 h
Autoservei: De 09:00 a 21:00 h
SERVEIS
Calefacció i aire condicionat
Banys
Adaptat per a persones amb discapacitat

Copyright © All rights reserved | Juan Gutierrez